На Львівщині сталася масштабна аварія за участі маршрутки, загинуло четверо людей

Загалом травми отримали семеро осіб.

facebook.com/MVS.LVIV?locale=uk_UA

Близько 10:10 17 липня на автодорозі Мукачево - Івано-Франківськ - Львів у межах села Давидів сталася смертельна аварія за участю маршрутки. Там рейсовий автобус зіткнувся з автопотягом, загинуло чотири людини, повідомили у поліції Львівщини.

Як попередньо встановили правоохоронці, зіткнулися маршрутний автобус «БАЗ» сполученням Львів - Вибранівка та автопотяг «МАН». Внаслідок зіткнення загинули водій автопотяга та троє пасажирів автобуса. Водій автобуса й шестеро пасажирів маршрутки, серед яких чотирирічна дівчинка, отримали тілесні ушкодження й були доставлені до лікарні.

- Дівчинку госпіталізували до лікарні святого Миколая. У неї струс мозку, закрита черепно-мозкова травма, забійні садна обличчя й тіла. Разом із дитиною у дитячій лікарні перебуває і  її матір. У жінки струс мозку, рвані рани ноги, забійні садна обличчя й тіла. Медики готуються транспортувати жінку до лікарні святого Пантелеймона, - повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Ще п'ятьох постраждалих доправили до лікарні святого Луки. Троє пацієнтів перебувають у стані середньої важкості. У них переломи кінцівок та забої. Ще двоє пацієнтів - у важкому стані, вони в реанімації. Найтяжчий стан - у 55-річної жінки. У неї відкрита черепно-мозкова травма та ушкодження легенів. Наразі її оперують.

За фактом ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами") Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Правоохоронці встановлюють обставини події.