НАТО призначило свого спецпредставника в Україні

Тернер почне виконувати свої обов'язки у Києві у вересні 2024 року.

nato.int

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив про призначення Патріка Тернера старшим представником в Україні. Про це повідомили у пресслужбі НАТО.

– Для мене велика честь бути призначеним на посаду старшого представника НАТО в Україні. З нетерпінням чекаю на можливість очолити представництво НАТО і тісно співпрацювати з українською владою, а також із членами та партнерами Альянсу для надання підтримки Україні з боку НАТО, – прокоментував своє призначення Тернер.

Він почне виконувати свої обов'язки у Києві у вересні 2024 року. Як старший представник, він очолюватиме представництво Альянсу в Україні, "діятиме як координатор взаємодії НАТО з українською владою у Києві", а також "координуватиме зусилля НАТО і надаватиме Альянсу оцінки та поради щодо ситуації в Україні", зазначили в Альянсі.

До цього призначення Тернер працював помічником Генерального секретаря НАТО з питань операцій та оборонної політики і планування. Він також обіймав низку високих посад на державній службі у Великій Британії.