З 17 липня на кордоні перевірятимуть військово-облікові документи, - Держприкордонслужба

З 17 липня при перетині кордону у всіх чоловіків від 18 до 60 років будуть перевіряти наявність військово-облікового документа.

Getty Images

З 17 липня при перетині кордону у всіх чоловіків від 18 до 60 років будуть перевіряти наявність військово-облікового документа. Про нововведення нагадали у Держприкордонслужбі.

- Документ може бути як паперовий, так і в електронній формі. У разі його відсутності прикордонники відмовляють у перетинанні кордону на виїзд з України. Також підставою відмови буде наявність в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей про подання такої особи щодо розшуку в Національну поліцію, - пояснили прикордонники.

QR-код з мобільного додатку «Резерв+» є чинним військово-обліковим документом для пред’явлення на кордоні під час виїзду з України. 

У документах чоловіків, які мають право на виїзд через відстрочку від призову чи виключення з військового обліку, повинна бути зазначена ця інформація. Або ж вони мають показати прикордонникам відповідну форму.