У базі Єдиного реєстра зниклих безвісти є дані про розшук 42 тисяч осіб, – МВС

Відомство вже встановило дані близько 7 тисяч з них.

ФБ Олег Котенко

Згідно за даними Єдиного реєстра осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, у розшуку перебувають 42 тисячі осіб. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на начальника відділу управління МВС з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Дмитра Богатюка.

- З початку роботи реєстру до нього було внесено відомості про понад 51 тисячу осіб, які вважалися зниклими безвісти за особливих обставин. На сьогоднішній момент ця цифра включає осіб, які до цього часу перебувають у розшуку. Таких у нас наразі близько 42 тисяч, - сказав Богатюк.

Він уточнив, що МВС має дані і про близько 7 тисяч осіб, щодо яких відомості вже встановлені.

- Це понад 3 тисячі осіб, місце знаходження яких встановлено і які живі-здорові. Переважна кількість з них - це наші колишні військовополонені. І на сьогоднішній момент маємо близько 4 тисяч ідентифікованих тіл. Переважна більшість з них – наші оборонці, які вважалися зниклими безвісти, але у подальшому були ідентифіковані, - додав представник МВС.

За його словами,  понад 90% проваджень за фактом зникнення безвісти осіб розслідуються слідчими Нацполіції. Богатюк також сказав, що часто буває, що особа вважається зниклою безвісти за особливих обставин, а згодом підтверджується її полон.