Верховна Рада звільнила від ПДВ та мита ввезення енергообладнання

Закон стосується електрогенераторного обладнання, обладнання для вітро- та сонячної генерації та акумуляторів.

@yzheleznyak

В умовах стабілізаційних відключень світла Верховна Рада звільнила від ПДВ та мита ввезення енергообладнання. Про це у своїх телеграм-каналах повідомили декілька народних депутатів.

“За” відповідний законопроєкт у другому читанні проголосували понад 300 парламентарів, повідомив член Верховної Ради від фракції “Голос” Ярослав Железняк.

Пільги з мита та ПДВ надали для ввезення в Україну електрогенераторного обладнання, обладнання для вітро- та сонячної генерації та акумуляторів (крім акумуляторів малої потужності), уточнив голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція “Слуга народу”).

Також від ПДВ та мита звільнили ввезення обладнання для протимінної діяльності (товарів для потреб виробництва та/або ремонту машин механізованого розмінування) та обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам. “За” також проголосували понад 300 нардепів з 226 мінімум необхідних.

- До другого читання (законопроєкту, - авт.) також додано тактичні навушники, радіоелектронні засоби боротьби з БПЛА, - розповіла співголова фракції “ЄС” Ірина Геращенко.