На Майдані попрощалися з командиром батальйону ОУН Миколою Коханівським

Поминальна служба по засновникові добровольчого руху ОУН пройшла у Михайлівському Золотоверхому соборі. 

REUTERS

На Майдан Незалежності пройшла церемонія прощання з командиром батальйону ОУН Миколою Коханівським. Про це повідомила військовослужбовиця Олена Білозерська у своєму фейсбуці.

- Зараз на Майдані. Церемонія прощання з Миколою Коханівським, другом "Буревієм". Згадують протестні акції, у яких він брав участь - а вони не закінчуються, наче те довоєнне десятиліття нашого життя тривало вічність. Навіть я не пам'ятаю всіх отих акцій, всіх отих судів… Дійсно, Вічний Революцьйонер. І воїн козацького штибу, - написала вона.

Білозерська додала, що Микола Коханівськи любив збиратися на Майдані і іншого прощання з ним не могло і не мало бути. 

- Честь і хвала хлопцям, які зробили це прощання можливим. Ті з нас, хто переживуть цю війну, запам'ятають  Миколу як живу душу барикад, яких на наше покоління через край випало, і кінця-краю їм не видно, - написала військовослужбовиця.

Поминальна служба по засновникові й провіднику добровольчого руху ОУН та добровольчого батальйону ОУН пройшла у Михайлівському Золотоверхому соборі. Попрощатися з Миколою Коханівським прийшли колишні народні депутати Семен Семенченко, Андрій Лозовий та Ігор Луценко, вдова дисидента Степана Хмари Роксолана Хмара та інші. Поховають Миколу Коханівського на Алеї Героїв Лісового цвинтаря.