“Шахеди” всю ніч атакували Київщину та залітали в Білорусь

У Київській області працювали сили ППО, падіння уламків ударних дронів зафіксували у двох районах.

REUTERS

“Шахеди” атакували Київську область, повітряна тривога лунала майже всю ніч. Про це повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко у своєму фейсбуці.

- Шановні жителі Київщини! Вночі ворог атакував наш регіон ударними дронами. Сигнал повітряної тривоги оголошувався двічі й тривав майже всю ніч. В області працювали сили ППО, — написав він.

Об’єкти цивільної та критичної інфраструктури не пошкоджені, постраждалих немає. Падіння уламків дронів зафіксували у двох районах Київської області.

- В одному з населених пунктів уламки впали на приватне подвірʼя, сталося загоряння стерні. Пожежу оперативно ліквідовано. Пошкоджено дві нежитлові будівлі, зокрема вибиті вікна, посічені фасади. Також зафіксовано падіння уламків поза межами населених пунктів на відкритій місцевості, — написав Кравченко.

За даними моніторингового телеграм-каналу “Беларускі Гаюн”, під час атаки один з “шахедів” залетів на територію Білорусі.

- За нашими даними, шахед зайшов до Білорусі в районі села Біла Сорока на території Поліського радіаційно-екологічного заповідника і рухався на північ, у напрямку Хойніков. Далі БПЛА здійснив поворот на південний схід і, оминувши Брагін, попрямував у бік м.п. Комарин. Вже о 5-й ранку шахед залишив Білорусь і повернувся на територію України, — розповів канал.

Сумарно дрон-камікадзе провів на території Білорусі  близько 50 хвилин і пролетів щонайменше 60 км. Уже втретє за останній час “шахед” користується повітряним простором Білорусі, зазначили аналітики.