ЗСУ відновили позиції поблизу Торецька - ISW

Про це свідчать опубліковані напередодні геолокаційні кадри. 

REUTERS

Українські військові відновили втрачені раніше позиції поблизу Торецька Бахмутського району Донецької області. Наразі ні цій ділянці зафіксовано просування російських окупантів, у тому числі біля Авдіївки. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) від 16 липня.

За даними експертів, російські війська напередодні продовжили наступ у районі Сіверська, але не зробили жодного підтвердженого просування. Крім того, окупанти 14 і 15 липня наступали в районі Білогорівки, в районі Верхньокам'янського, Спірного та Виїмки. Ворог не досяг жодних підтверджених просувань під час продовження боїв поблизу Часового Яру 15 липня.

Протягом останніх двох діб окупанти атакували в межах східної частини Часового Яру, поблизу Григорівки і Калинівки, біля Іванівського та Андріївки. Також і російські та українські війська нещодавно просунулися в Торецькому напрямку. Так, напередодні були опубліковані геолокаційні кадри які показують, що ЗСУ нещодавно відбили деякі позиції в південній частині Нью-Йорка (на південь від Торецька). Вони  і підтверджують деякі твердження про просування військ РФ у межах міста.

Згідно з геолокаційними кадрами, російські загарбники також трохи просунулися в межах східного Північного. Війська РФ також продовжували атакувати Залізне 14 і 15 липня, де, як стверджували російські блогери, ті просунулися, але в ISW не знайшло підтвердження просувань окупантів у Залізному.

Також російські  війська продовжують наступ на півночі Харківської області, але без просування. 15 липня речник Оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" ЗСУ полковник Юрій Повх заявив про підготовку окупантами нових штурмових груп з підрозділів "153-го мотострілецького полку 47-ї мотострілецької дивізії" та 138-ї мотострілецької бригади для поновлення атак на Харківському напрямку.

В ISW вважають, що Повх  мав на увазі 153-й танковий полк 47-ї танкової дивізії, оскільки наявність у РФ 47-ї мотострілецької дивізії 153-го мотострілецького полку не підтверджено

На думку аналітиків, вони помітили часті згадки про 47-му танкову дивізію, яка діяла в Харківській області в останні місяці, тоді як розгортання 47-ї мотострілецької дивізії з півдня України "було б серйозним переломом". Також у соцмережах поширилось відео, на яких видно, як російський військовослужбовець загону "Шторм" 138-ї ОМСБр скаржиться на великі втрати під час штурму Вовчанська, та стверджує, що під час бойових дій його підрозділ втратив 16 із 46 бійців за одну атаку.