У США суддя закрив справу проти Трампа щодо незаконного зберігання секретних документів

Закриття цієї справи дуже вигідне для Трампа та його команди з урахуванням майбутніх виборів.

facebook.com/DonaldTrump

В американському штаті Флорида суддя ухвалив рішення відхилити справу проти колишнього президента США Дональда Трампа про незаконне зберігання секретних документів. Про це пише CNN.

Федеральний окружний суддя Ейлін Кеннон, яка закрила справу проти Трампа, у своїй ухвалі заявила, що спеціальний прокурор Джек Сміт, який очолює звинувачення, був призначений на посаду незаконно і не мав повноважень порушувати справу. Як зазначає видання, це рішення судді знімає одну з головних юридичних проблем, які постають перед колишнім президентом. Багато експертів у галузі права вважали справу про секретні документи найсильнішою із чотирьох справ, які розглядалися проти колишнього президента.

Минулого року Сміт звинуватив Трампа в тому, що той виніс секретні документи з Білого дому та чинив опір спробам уряду повернути ці матеріали. Трамп не визнав себе винним. У рамках окремої кримінальної справи, порушеної Смітом проти Трампа у Вашингтоні, спеціальний адвокат висунув федеральні звинувачення, пов'язані зі спробами Трампа скасувати результати виборів 2020 року.