Безуглу відкликали з посади голови підкомітету — вона заявила, що його не існувало

Народного депутата Мар’яну Безуглу відкликали з посади голови підкомітету Верховної Ради з питань демократичного цивільного контролю.

facebook.com/bezuhlamariana

Мар’яну Безуглу відкликали з посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю. Про це 15 липня повідомила співголова фракції “ЄС” Ірина Геращенко у своєму телеграм-каналі.

- За ініціативи нашої Ірини Фріз комітет нацбезпеки ухвалив рішення про відкликання Мар’яни Безуглої з голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю. Дякуємо всім членам комітету, які підтримали це рішення, — написала вона.

Геращенко зазначила, що Безугла залишилась заступницею глави комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки.

- Щодо відкликання Безуглої з заступниці глави комітету, то Офіс (президента. - Авт.) блокує рішення й керівництво ВР (Верховної Ради. - Авт.) не виносить цю постанову в залу, — заявила представниця опозиційної фракції.

Сама Мар’яна Безугла заявила у фейсбуці, що її відкликання стало реакцією комітету на “правду про проблеми в ЗСУ та звернення військових”. За словами народного депутата, під час засідання їй сказали, що не можна дискредитувати військове керівництво і “скоро комбригів будуть знімати через фейсбук”. Чотири колеги Безуглої під час голосування утрималися.

Безугла також заявила, що підкомітету і не існувало, бо до нього ніхто не доєднався. 

- З нічого знімати. Комітету в нас практично не існує. Ви поховалися і створили собі кишенькові підкомітети й радо проголосували усі. Ці «підкомітети» в абсолютній більшості навіть не мають засідань, не кажучи вже про рішення. Для візиток, — написала вона.