Орбан передав свій «мирний план» лідерам країн ЄС

Прем'єр розповів про переговори, результат першої фази “миротворчої місії” та пропозиції Угорщини.

facebook.com/orbanviktor

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан передав свій "мирний план" щодо війни в Україні лідерам ЄС. Про це повідомив політичний директор угорського лідера Балаж Орбан в інтерв'ю угорській проурядовій газеті Magyar Nemzet.

За його словами, "план Орбана зараз лежить на столі кожного лідера ЄС". З поїздок прем’єра Угорщини до Києва і Москви "стало зрозуміло, що Україна і Росія дуже рішуче налаштовані воювати".

- І без втручання зовнішніх посередників ми, на жаль, побачимо дуже жорстокі руйнування в найближчі місяці, – додав політичний директор угорського лідера.

Після цього, за словами Балажа Орбана, Угорщина почала переговори з потенційними посередниками - Китаєм, Туреччиною та Дональдом Трампом.

- Але європейці і нинішня адміністрація США виступають за продовження війни. Прем'єр-міністр написав лідерам ЄС про переговори, результат першої фази миротворчої місії та угорські пропозиції. Якщо Європа хоче миру і хоче мати вирішальний голос у врегулюванні війни і припиненні кровопролиття, вона повинна зараз розробити і здійснити зміну напрямку, – заявив Балаж Орбан.

Він додав, що не варто недооцінювати роль Угорщини як посередника, оскільки, на його думку, країна може відігравати "серйозну роль у посередництві".

- Угорщина є здібним посередником, як показали останні два тижні, і наше завдання зараз – поєднати цей новий підхід і спробувати переконати країни - члени Європейського Союзу в плані Віктора Орбана, – резюмував політичний директор прем’єра Угорщини