Вночі та вранці блискавка у Львові тричі влучила у контактну мережу, в мерії показали відео

Трамваї та тролейбуси курсували за зміненими маршрутами.

скрін відео

Вночі та вранці 15 липня, після аномальної спеки, у Львові вирувала негода. Сильний вітер, дощ та гроза накоїли лиха у різних районах міста, а внаслідок влучання блискавки спалахнули пожежі. Так, за час негоди блискавка тричі влучала в контактну мережу. Найвідчутніше, третє, ураження блискавкою трамвайно-тролейбусного пересічення сталося вранці о 6:19 год на перехресті проспектів Чорновола та Свободи. Про це повідомили у міській раді.

За інформацією ЛКП "Львівелектротранс", пошкодження вже усунули, електротранспорт працює у звичному режимі. На час аварійних робіт було припинено подачу струму, відтак тролейбусний маршрут №33 взагалі не працював, а трамваї №№ 6 та 7 тимчасово курсували за зміненими маршрутами. Попри негоду, аварійні бригади замінили ушкоджену частину мережі максимально швидко - за дві години.

До цього влучанням блискавки були пошкоджені елементи мережі на вул. Городоцькій. Згодом - на проспекті Івана Павла ІІ .

- Найважче у таких ситуаціях – визначити місце ураження. Інколи тестування мережі займає більше часу, аніж усунення наслідків. Враховуючи високу вологість, яка досі тримається та є несприятливим фактором для експлуатації електрообладнання, просимо зважати на можливі зміни у роботі електротранспорту сьогоді, - попередила фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою ЛКП "Львівелектротранс" Ольга Бачинська.