Сирський ініціював перевірку 59 бригади після звинувачень "Пташки" на адресу командира

Головнокомандувач ЗСУ направив робочу групу на чолі з начальником Військової служби правопорядку.

facebook.com/Катерина Поліщук

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський направив начальника Військової служби правопорядку Віталія Левченка в 59 бригаду після звинувачень парамедика "Пташки" на адресу командира. Про це 15 липня повідомили в Генеральному штабі.

- З метою перевірки ситуації в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з'ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу, Головнокомандувачем ЗС України прийнято рішення щодо виїзду в зону відповідальності з'єднання  комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗС України, - сказано в заяві.

14 липня парамедик Катерина Поліщук ("Пташка") звинуватила командира 59 окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука у службовій недбалості, злочинних наказах і нехтуванні життям і здоров'ям військових, що призвели до загибелі великої кількості військовослужбовців. У соцмережах вона закликала президента Володимира Зеленського провести розслідування щодо командира 59 бригади.

"Пташка" зазначила, що понад рік перебувала у зоні ведення бойових дій пліч-о-пліч із 59 бригадою, але через нелюдське та непрофесійне ставлення Шевчука вона змушена припинити співпрацю з бригадою. Офіцер 59 бригади Сергій Цехоцький у коментарі hromadske зазначив, що Катерина Поліщук не служила у бригаді, а співпрацювала з нею як волонтерка.