Збірна Іспанії тріумфувала на Євро, забивши вирішальний гол Англії за чотири хвилини до кінця матчу

Іспанія стає чемпіоном Європи вчетверте!

REUTERS

Національна команда Іспанії обіграла збірну Англії у фіналі чемпіонату Європи. "Фурія Роха" заслужила звання найсильнішої європейської збірної, закотивши вирішальний гол у ворота суперників за 4 хвилини до завершення основного часу. Це четвертий титул в історії футбольної Іспанії на цьому турнірі і найкращий показник серед національних збірних на Євро.

Іспанія з перших хвилин матчу спробувала захопити ініціативу, проте у першій половині матчу по-справжньому гострих моментів майже не було. Гра кардинально змінилася у другій половині зустрічі. Вже на 47-й хвилині Ямаль прорвався флангом і знайшов у штрафному майданчику вільного Ніко Вільямса, який з гострого кута прошив Джордана Пікфорда.

Англія відігралася на 73-й хвилині зусиллями Беллінгема та Палмера. Так, Джуд скинув під удар Коулу, а той вразив нижній кут воріт Унаї Симона.

Матч мав усі шанси перейти у додатковий час. Однак іспанці все ж таки прорвали оборону англійців за лічені хвилини до кінця поєдинку. Кукурела навісом знайшов Оярсабаля, а той обіграв воротаря і запустив м'яч у сітку воріт.