Український гурт відмовився від барабанщиці після її виступу на весіллі з Галкіним

Український гурт Ranie Cares заявив, що більше не співпрацюватиме з барабанщицею Кейт Багінською.

instagram.com/drum__queen

Український гурт Ranie Cares відмовився від співпраці з барабанщицею Кейт Багінською (Drum Queen) після її виступу на весіллі, де ведучим був російський гуморист Максим Галкін. Про це повідомив УНІАН. На весіллі пари з Києва на віллі в Італії Катерина виступала як барабанщиця Монатіка. 

Засновниця гурту Renie Cares Ірина Панчук та саундпродюсер Олександр Мусевич вирішили не продовжувати працювати з барабанщицею. На їхню думку, під час війни виступати на одній сцені з росіянином неприпустимо.

- Ми одразу пішли до Каті, запитати в неї, у чому питання, чому так сталося і чому вона дозволила собі грати на одному івенті з Галкіним. На що вона сказала, що дізналась на саунд-чеці про це і взагалі навіть не думала, що можна якось відмовитись, тому що вона там виключно музикант і робить свою роботу. В мене виникає інакше питання, як букінг-менеджмент Монатіка і сам Монатік взагалі собі це дозволяють. І чого вони не попереджають своїх музикантів, куди вони їдуть і з ким вони будуть грати, тому що вони точно знають, хто там буде. Якщо вони думають, що є "хороший росіянин", то вони можуть запитати в будь-якого військового, який вигляд має "хороший росіянин", – сказав Мусевич у відео.

Він також додав, що немає значення, що російський гуморист вивчив українську мову та публічно підтримує Україну. Він все одно залишається представником країни-агресорки. Тому рішення про виключення Каті з гурту прийнято остаточно. 

- На жаль, ми змушені сказати, що від сьогодні Катя припиняє свою участь в гурті Ranie Cares як барабанщиця. І, на жаль, я теж змушений перестати з нею працювати як саундпродюсер над проєктом Drum Queen. Хоча я знаю, що Катя не хотіла цього, не хотіла співпрацювати з Росією. Вона українка, вона любить свою країну, вона тут досі працює, не виїжджає за кордон на постійне. Але це ненормально. І, на жаль, ми не зможемо далі працювати з нею, – заявив саундпродюсер.

Вокалістка Ranie Cares Ірина Панчук також сказала, що не підтримує дії Монатіка та його команди.

- Монатік нещодавно мав благодійний тур США і Канадою, де збирав гроші на ЗСУ, але поміж тим через два дні після обстрілу "Охматдиту" і низки інших українських міст заїхав в Італію на корпоратив-весілля українців, яке вів Максим Галкін. Для мене це дивно і неприпустимо. Я не розумію, чому подібні вчинки досі толеруються? Чому такі великі впливові артисти дозволяють собі, по суті, співпрацю з росіянами, які ще у 2014-му році підтримували анексію Криму і залюбки там виступали на День Росії.