На Тернопільщині перекинувся автобус з паломниками, є постраждалі

В автобусі були десятки пасажирів.

facebook.com/gynp.ternopil

Поблизу села Раковець Тернопільської області перекинувся автобус, у якому перебувала 41 особа. Аварія сталася дорогою на Всеукраїнську прощу до Зарваниці. Про це повідомили у пресслужбі обласної поліції.

– Повідомлення про ДТП надійшло на спецлінію 102 14 липня близько 8.00. Аварія сталася на автодорозі поблизу села Раковець Золотниківської громади Тернопільського району, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, водій автобуса не впорався з керуванням та з'їхав у кювет, після чого транспортний засіб перекинувся. Внаслідок ДТП медики госпіталізували вже двох пасажирів, але кількість поранених може бути більшою.

- В автобусі перебувала 41 особа, яка їхала на Всеукраїнську паломництво до Зарваниці. Наразі до лікарні з травмами доставили двох пасажирів. Кількість постраждалих встановлюється. На місці аварії працюють поліціянти, медики та рятувальники, - наголосили в поліції.

Пізніше речник обласної поліції Сергій Крета уточнив, що всього до лікарень області доставлено близько 30 пасажирів автобуса. З них - дві людини отримали переломи різного ступеня тяжкості, решта 28 - травм легкого ступеня.

- Ми опитали водія, він сказав, що в автобусі сталася технічна несправність, можливо, пов'язана з гальмівними колонками. Ми все це перевірятимемо під час експертизи, - сказав представник поліції в ефірі "Суспільне".

За його словами, водій автобуса також отримав забиті місця тіла, але не значні. Наразі його допитують правоохоронці. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило тілесне ушкодження, що постраждавших середньої тяжкості".