"Весілля року" в Індії: сукня нареченої з п'ятиметровою вуаллю, серед гостей - Кім Кардаш'ян та Приянка Чопра

Весілля пари пройшло у конференц-залі Jio на 16000 місць, де гостей зустрічали на червоній доріжці.

Reliance Industries/REUTERS

В Індії відбулося весілля сина найбагатшої людини Азії Мукеша Амбані Ананта та його коханої Радики Мерчант. Пара пов'язала себе шлюбом у п'ятницю, 12 липня, на урочистій церемонії в Мумбаї перед тисячами гостей. У списку запрошених були і світові знаменитості, серед яких зірки сімейного реаліті-шоу Кім і Хлої Кардаш'ян, подружжя Пріянка Чопра та Нік Джонас, актор і силач Джон Сіна, колишні прем'єр-міністри Великобританії Тоні Блер та Борис Джонсон, а також експрезидент країни Рам Натх Ковінд та артисти Боллівуду - Айшварія Рай та Санджай Датт. Про це пише CNN.

Весілля пари пройшло у конференц-залі Jio на 16000 місць, де гостей зустрічали на червоній доріжці. Спеціально для цього поліція на кілька днів перекрила дороги на околицях будівлі. Запрошені гості прийшли на свято у сукнях, сарі, традиційних куртах. Іноземні гості також дотримувалися національного дрес-коду, обравши для торжества вбрання від провідних індійських модельєрів.

Наречений з'явився на червоній доріжці в золотистому шервані (національне індійське пальто - Авт.), а наречена сяяла у весільному вбранні білого та червоного кольорів від індійського бренду Abu Jani Sandeep Khosla. Розшита вручну камінням сукня складалася з багатошарової гагри (національного індійського жіночого костюма) з другим шлейфом, п'ятиметрової вуалі і тканинної дупатти на плече. Свій образ Радика Мерчант доповнила сімейними прикрасами у вигляді намиста з діамантами та смарагдами.

За традицією, пара продовжить святкувати весілля протягом кількох днів. На вечірці, за даними ЗМІ, виступатимуть поп-зірки Дрейк, Лана Дель Рей та Адель.

Через витрати свято Амбані та Мерчант вже прозвали "весіллям століття". Відзначати його почали ще навесні. Тоді одну з передвесільних вечірок відвідали Іванка Трамп зі старшою дочкою та чоловіком, Марк Цукерберг та Білл Гейтс із подружжям, а для гостей виступала співачка Ріанна. У червні під час передвесільного круїзу пару та її близьких розважав гурт Backstreet Boys, у Римі – Девід Гетта, а в Каннах – Кеті Перрі.

28-річний Анант Амбані обіймає посаду директора в енергетичному бізнесі індійського конгломерату Reliance, заснованого його дідом. За даними Forbes, статки його родини оцінюються в 117 мільярдів доларів.

Радика Мерчант - дочка засновників фармацевтичної компанії Encore Healthcare Вірена і Шайли Мерчант. Вона закінчила бакалаврат у міжнародній школі BD Somani International School у Мумбаї, а у 2017 році закінчила Нью-Йоркський університет, де вивчала політологію. Працювала бізнес-консультантом та консультантом з продажу елітної нерухомості. Радика також є професійною танцівницею. Вона вісім років вивчала театральний індійський танець у танцювальній академії.