Замах на Трампа: що відомо про нападника

Журналісти назвали ім'я хлопця, який міг стріляти в експрезидента США.

REUTERS

Стрільцем, який зробив замах на життя колишнього президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, міг виявитися 20-річний житель Бетел-Парку Томас Метью Крукс. Про це повідомляє The New York Post.

Як пише видання, нападник нібито сидів на даху виробничого заводу на відстані понад 119 метрів від сцени, де виступав Трамп. Одночасно офіційно ім'я стрільця правоохоронцями поки що не називалося. Також у соціальній мережі поширюється відео з відеозверненням, яке нібито записав Крукс. На ролику якийсь чоловік заявив, що "ненавидить Республіканську партію та Дональда Трампа". Він сказав, що "вони зв'язалися не з тим хлопцем". Однак, правдивість відео встановити неможливо.

Також у мережі з'явилася інформація, що нібито стрілець перебував у списках республіканських виборців Пенсільванії. У повідомленнях йдеться, що у 2021 році Крукс задонатив через платформу пожертв Демпартії 15 доларів для ліберальної організації Progressive Turnout Project, яка працює над підвищенням явки на виборах.

Спеціальний агент, відповідальний за офіс ФБР у Піттсбурзі Кевін Роджек, повідомив, що агентство намагається встановити особу стрільця за допомогою «біометричних підтверджень», оскільки підозрюваний не мав при собі документів.

- Зараз ми розглядаємо фотографії, аналізуємо його ДНК та намагаємося отримати біометричне підтвердження, - заявив він у коментарі CNN.

На запитання про те, чи відомо владі, яка зброя використовувалася і скільки було пострілів, Роджек відповів, що таку інформацію поки що ніхто не має. Тим часом Associated Press пише, що нібито правоохоронці знайшли на місці події гвинтівку типу AR, з якої зловмисник міг стріляти у Трампа.