У США стріляли в Дональда Трампа - політика поранено, є загиблі

Силовики вже нейтралізували стрільця.

REUTERS

Під час мітингу в американському штаті Пенсільванія невідомий відкрив стрілянину по кандидату в президенти Сполучених Штатів Дональду Трампу. Внаслідок цього політик був поранений, а двоє інших людей загинули. Про це повідомляє CNN.

Після серії пострілів Агенти служби безпеки евакуювали експрезидента Трампа зі сцени. На відео видно, як Трамп пригнувся за перших звуків стрілянини та в нього було закривавлене вухо. Його оперативно оточили агенти та посадили в автомобіль. Прессекретар Трампа Стівен Чунг запевнив, що з Трампом "все гаразд" - він зараз перебуває у місцевій медичній установі. Пізніше Трамп повідомив Truth Social, що в результаті стрілянини отримав поранення у верхню праву частину вуха.

– Мене поранили кулею, яка пробила верхню частину правого вуха. Я одразу зрозумів, що щось не так, почувши свист, постріли та одразу відчувши, як куля розриває шкіру, – написав він.

Як зазначено в повідомленні, підозрюваний у нападі на Трампа було "нейтралізовано" силовиками. Другим загиблим під час інциденту став один із глядачів.

На подію відреагував президент США Джо Байден. Він подякував співробітникам служби безпеки за успішну евакуацію Трампа та закликав американців об'єднатися в єдину націю, оскільки "в Америці немає місця насильству".

- Мене поінформували про стрілянину на мітингу Дональда Трампа у Пенсільванії. Я радий чути, що він у безпеці та почувається добре. Я молюся за нього та його родину, а також за всіх, хто був на мітингу, оскільки ми чекаємо на додаткову інформацію. Ми з Джилл вдячні Секретній службі за те, що вони доставили його у безпечне місце, – зазначив Байден у своєму зверненні.