Спека в Україні наступного тижня посилиться ще більше, - синоптик

З 16 липня на Заході та Півночі спека спаде на кілька градусів, проте це буде мало відчутно.

pixabay.com

Надзвичайна спека, яка встановилася в українських регіонах, найближчими днями продовжиться. У частині областей, зокрема, на Півдні, температура вже перевищила +40 градусів. У вихідні та початок наступного тижня очікується посилення спеки. Про це повідомила синоптик Наталія Птуха в інтерв'ю 24 каналу.

- За прогнозами, які є сьогодні, у вихідні та початок наступного тижня саме на посилення спеки очікуємо. Буде сильна спека, зокрема +35-39 градусів у більшості областей. Якщо сьогодні ще у більшості +35, то далі може бути +36 та +37 у вихідні, у понеділок, вівторок. В Одесі, Миколаєві та Херсоні, звичайно, скажемо так, "найгірша" ситуація. Подекуди надзвичайна спека по +40 – +41 градус, - розповіла вона.

Такі погодні умови точно зберігатимуться до 17 липня. Можливо, що навіть 16-го у більшості регіонів буде така вже не така сильна спека, тобто +35 – +39, а +28 – +34 градуси. Тобто вже з вівторка потроху почнеться невелике ослаблення. Однак вони будуть малопомітними. За словами Птухи, значного похолодання поки що не буде. У південній частині все ж таки у нас залишаються високі значення температури. Також додаються Дніпропетровська та Кіровоградська області, - там +35 - +39 зберігатиметься.

З 16 липня на Заході та Півночі стануть трохи нижчими за показники, а вже з 19-го і по Півдні будуть нижчими. Там уже спека спадатиме. Якщо раніше близько +40, то буде +35, констатувала вона.