Еліна Світоліна відмовилася від участі у турнірі WTA через стан здоров'я

Тенісистка пропустить один з останніх турнірів перед стартом Олімпіади-2024.

x.com/ElinaSvitolina

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна не візьме участь у турнірі WTA 250, який пройде в італійському Палермо. Спортсменка заявила, що не хоче ризикувати своїм здоров'ям. Про це тенісистка повідомила у своєму Твіттері.

- За порадою моєї медичної команди та фізіотерапевта я не зможу виступити в Палермо. Насправді я дуже хотіла зіграти перед такою чудовою публікою, як у Палермо, але мені потрібно стежити за своїм здоров'ям. Сподіваюся повернутися до змагань WTA туру якнайшвидше, наскільки це дозволить мій фізичний стан. Дякую всім за підтримку та розуміння, – пояснила українка.

Останнім турніром, у якому виступала Світоліна, став Вімблдон-2024, де вона дійшла до чвертьфіналу. Українська тенісистка здолала чотирьох суперниць, але потім програла у двох сетах казахстанській спортсменці Олені Рибакіній. Турнір у Палермо - один з останніх перед Олімпіадою-2024, на яку Світоліна вже відібралася. У 2023 році Світоліна також знялася з турніру в Італії, пояснивши це необхідністю проаналізувати свою поразку від Маркети Вондроушової у півфіналі Вімблдону.