Українка Бех-Романчук взяла "бронзу" на етапі Діамантової ліги в Монако

Спортсменка тріумфально повернулася до спорту після тривалої реабілітації через травму.

instagram.com/marynabekh

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук відкрила сезон 2024 року в потрійному стрибку, здобувши бронзову медаль на етапі Діамантової ліги в Монако. Про це пише "Суспільне".

Так, у першому стрибку Бех-Романчук сягнула 14.45 метра, що дало їй третій проміжний результат. З другої спроби українка вийшла у лідери змагань зі стрибком на 14.81 метра — четвертим найкращим результатом у її кар'єрі у цій дисципліні. Однак після третього раунду її випередили Перес Ернандес та Лафонд з результатами 14.95 та 14.87 метра, що стало другим та третім топ-результатами сезону у світі.

Бех-Романчук залишалася на третьому місці із показником другої спроби. В останніх чотирьох спробах вона не змогла покращити свій результат — зокрема, четвертого стрибка не було зараховано. Перес Ернандес встановила свій особистий рекорд, стрибаючи на 14.96 метра та здобувши золото.

Через травми 28-річна українка цього року брала участь лише у січневих змаганнях у Дортмунді та пропустила основні старти сезону — Євро-2024 та чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні. Підготовку до Олімпіади-2024 у потрійному стрибку Марина розпочала на етапі Діамантової ліги у Монако.