МАГАТЕ назвало Росію винною в ударі по "Охматдиту"

Рада керуючих МАГАТЕ закликала країни-учасниці до політичної та фінансової підтримки України.

t.me/dsns_telegram

Рада керуючих МАГАТЕ поклала відповідальність за ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" на Росію. Організація засудила дію РФ у своїй резолюції. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Зокрема, у документі сказано, що Рада рішуче засуджує зрив технічної допомоги МАГАТЕ Україні, спричинений нещодавнім військовим ударом російської федерації Національною дитячою спеціалізованою лікарнею "Охматдит". Рада також підтримала продовження зусиль МАГАТЕ з технічної співпраці з Україною, включаючи надання подальшої допомоги "Охматдиту" та іншим подібним установам, щоб забезпечити безперервність надання медичних послуг та посилити заходи радіаційної безпеки та захисту.

- Дякую Раді керуючих МАГАТЕ за рішучу реакцію на відверто терористичні дії нашого ворога. Країна-терорист показує всьому світу, що здатна легко направляти свою зброю навіть не просто проти цивільного населення, а проти тяжкохворих дітей. Весь світ це бачить. Крім того, така зухвала атака, зроблена на лікарню «Охматдит», є неприпустимим порушенням основних принципів та цінностей МАГАТЕ, підриваючи основу міжнародної ядерної безпеки та захищеності, - зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Крім того, Рада керуючих МАГАТЕ закликала країни-учасниці до політичної та фінансової підтримки України, зокрема шляхом надання необхідного обладнання, пов'язаного з ядерною безпекою та захистом.