У вихідні спека в Україні продовжить бити рекорди

На заході України можливі дощі із грозами.

facebook.com/tala.didenko

У вихідні дні, 13-14 липня, спека в Україні продовжить бити рекорди. Дощі з грозами очікуються лише у західних областях, проте вони не змусять відступити спеку. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко.

– 13 липня на Сумщині, Харківщині, на крайньому заході України, а також у Криму очікується +30+34 градуси. На решті території України – сильна спека протягом дня +35+40 градусів, у південній частині +38+42 градуси. Всюди завтра буде сухо і з палючим сонцем. Вітер на Україні східний та південно-східний, невеликий. У Києві 13 липня очікується сильна спека із температурою повітря до +37 градусів! Надалі сильна та надзвичайна спека втримається в Україні, - зазначила Діденко.

У неділю, 14 липня, в Україні також очікується спека до +40 градусів у Миколаївській та Херсонській областях. Жарко буде і на решті території України, до +37, +38 градусів. Дощі з грозами, за даними "Укргідрометцентру", пройдуть на заході. У Києві – до +37 градусів.

Як розповіла Діденко, сильна та надзвичайна спека триматиметься в Україні. Спека почне слабшати, ймовірно, ближче до наступних вихідних, 19-20 липня.