Кабмін спростив порядок надання статусу УБД

Військові зможуть отримати посвідчення за місцем оформлення посвідчення чи у ЦНАП.

https://t.me/GeneralStaffZSU

Кабінет міністрів спростив процедуру надання та позбавлення статусу учасника бойових дій для українців. Про це повідомляє Telegram-канал представника Кабінету міністрів у Верховній Раді Тараса Мельничука.

- Передбачено подання заяв (у паперовій формі) через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) незалежно від задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування). Введено можливість обрання способу отримання відповідного посвідчення – за місцем оформлення посвідчення чи у ЦНАП. Передбачено прийом та передачу через електронний кабінет (за наявності технічної можливості) заяви з необхідними для ухвалення рішеннями, документами, а також результатів розгляду такої заяви. Закріплено право військовослужбовців – захисників та захисниць України - для надання відповідного статусу подавати комісії з розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій заяву або додавати скановані копії документів (за наявності), – зазначив він.

Також було визначено особливості подання заяви в електронній формі через портал "Дія" та Єдиний державний реєстр ветеранів війни. Затверджено форму заяви для надання статусу учасника бойових дій, розповів Мельничук.