Російські ракети містять іноземні компоненти, вироблені щонайменше у 19 країнах

Серед них Китай, Південна Корея, Німеччина, Велика Британія, Японія, Нідерланди, Швейцарія, Тайвань та США.

x.com/AndriyKostinUa

Російські ракети та дрони містять іноземні компоненти, вироблені щонайменше у 19 країнах світу. Про це повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін на зустрічі з питань запобігання нелегальному обігу чутливих технологій, яка відбулася в Євроюсті.

- Ракети та безпілотники, які Росія використовує для щоденних атак на мирні міста і села України, містять іноземні компоненти, вироблені щонайменше у 19 країнах світу. Це Китай, Південна Корея, Німеччина, Велика Британія, Японія, Нідерланди, Швейцарія, Тайвань, США та інші. Сьогодні в Гаазі ми шукали рішення, як позбавити Росію доступу до сучасних технологій, які вона застосовує, аби створити для українців умови, непридатні для життя, - написав Костін у соціальній мережі X.

Генпрокурор висловився за комплексну політику запобігання нелегальному обігу технологій та посилення відповідальності для причетних до такої діяльності. 

- Невід'ємною частиною цих зусиль має стати криміналізація транспортування, продажу, купівлі, доставки або інших дій, пов'язаних з постачанням технологічних товарів юридичним та фізичним особам, які перебувають під санкціями, - заявив він.

Андрій Костін зазначив, що Україна високо цінує роботу Disruptive Technology Strike Force, створеної Міністерством юстиції та Міністерством торгівлі США, а також санкції, запроваджені ЄС, США, Великою Британією та Японією щодо товарів подвійного призначення і сучасних технологій, які може використовувати російська оборонна промисловість. Київ також вітає 14-й пакет санкцій ЄС, який обмежує експорт дев'яти додаткових товарів подвійного призначення та передових технологій і запроваджує суворіші обмеження щодо 61 суб'єкта господарювання, заснованого в Росії та третіх країнах.