Росія не зможе знищити дамби біля Києва та Канева, - реакція РНБО на заяву Захарової

Представниця МЗС РФ заявила про підготову знищення дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища.

t.me/MariaVladimirovnaZakharova

У Росії немає засобів та можливостей для знищення дамб біля Києва та Канева. Про це заявили у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України, реагуючи на заяву речниці МЗС Росії Марії Захарової.

- Знищити ці об’єкти ракетними ударами неможливо, а варіант підриву через диверсію виключений, оскільки дамби перебувають під посиленою охороною, - запевнили в Раді національної безпеки та оборони України.

У Центрі протидії дезінформації зазначили, що заява Захарової має вигляд спроби забезпечити Росії алібі перед терактом. Вона зроблена в рамках дезінформаційної операції «Мир», аби викликати паніку серед українців, додали в РНБО.

- РФ продовжує спроби дестабілізувати ситуацію в Україні, намагаючись залякати українців загрозою нових терактів. Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, нібито Україна готує знищення дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб звинуватити РФ. Цими заявами Кремль намагається викликати паніку серед українців. Паралельно в українське суспільство вкидаються наративи про необхідність «миру будь-якою ціною», тобто де-факто капітуляції. Ворог розраховує, що українці під впливом страху будуть вимагати піти на поступки Росії, - пояснили у Центрі протидії дезінформації.

12 липня російські державні агентства “РИА Новости” й ТАСС повідомили з посиланням на офіційного представника МЗС РФ Марію Захарову, що “київський режим починає цинічну провокацію проти свого населення, пов'язану з руйнуванням дамб дніпровських водосховищ, щоб звинуватити Росію”. За заявою Захарової, “Київ готує руйнування гребель Київської ГЕС та Канівського водосховища, це стане черговою цинічною провокацією проти РФ”.