Еммануель Макрон прокоментував обмовку Байдена, який назвав Зеленського «президентом Путіним»

Лідер Франції наголосив, що подібне може трапитись і з ним.

Yves Herman/REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон став на сторону американського колеги Джо Байдена, який обмовився на саміті НАТО, назвавши главу України Володимира Зеленського «президентом Путіним». Як повідомляє «Укрінформ», про це Макрон сказав у Вашингтоні наприкінці саміту.

- Ми всі час від часу помиляємося. Це вже ставалось зі мною, і це, без сумніву, може статися зі мною завтра, - зазначив Макрон, попросивши бути «поблажливими» до подібних помилок.

Лідер Франції також зауважив, що мав довгу розмову з Байденом та слухав його в кулуарах. Він запевнив, що «побачив, як і завжди, президента, який займається питаннями, у яких він добре розбирається, людину з досвідом».

- Знання (Байденом. – Ред.) Європи та відданість їй є зразковими, і я мушу сказати, що Франції, Європі та Україні дуже пощастило мати адміністрацію з таким відданим справі президентом, - наголосив Макрон.

Він також назвав дискусію під час саміту НАТО у Вашингтоні професійною та обнадійливою щодо сили і безперервності американських зобов'язань.