В "Дії" можна буде отримати дозвіл на зброю

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, які послуги у застосунку зараз у розробці.

Мінцифри разом з іншими міністерствами продовжує переводити сервіси з офлайну в онлайн. Зараз у роботі команди понад 100 послуг на різних етапах готовності. Зокрема, незабаром через "Дію" можна буде отримати дозвіл на зброю. Про це повідомив  віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у колонці для LІGА.nеt.

- Уже понад рік працює Єдиний реєстр зброї, який створило Міністерство внутрішніх справ. У ньому міститься інформація про зареєстровану зброю. Зараз наша команда спільно з МВС працює над тим, щоб у застосунку "Дія" відображалась інформація, дозвіл на зброю та була змога в кілька кліків замовити витяг з Єдиного реєстру зброї, - сказав Федоров.

Окрім того, міністр нагадав, що незабаром в "Дії" з'явиться послуга "Шлюб онлайн". Це перший у світі сервіс, який дає змогу одружитися в застосунку в кілька кліків. Нараз бета-тестувальники послуги реєструють офіційний шлюб на відстані та оцінюють інновацію. П'ять пар уже одружилися, але незабаром сервіс буде доступний для всіх українців.

Також Мінцифри, Мінекономіки та Міноборони працюють над послугою електронного бронювання. Цифровізація усуває людський фактор і пришвидшує процес від кількох тижнів до години. Скоро послуга буде доступна на порталі "Дія" для першої категорії підприємств - критично важливих і тих, які забезпечують потреби Сил оборони.