СБУ затримала російських агентів, які хотіли заблокувати рух ешелонів зі зброєю на фронт

 Для цього вони підпалювали релейні шафи на залізничних коліях.

t.me/SBUkr

Служба безпеки провела спецоперації  у Харківській та Рівненській областях, під час яких затримала трьох диверсантів ФСБ. Зловмисники підпалювали релейні шафи на залізничних коліях обох регіонів, повідомили в пресслужбі СБУ.

Завдяки диверсіям ФБС сподівалася заблокувати рух ешелонів з важким озброєнням та боєприпасами ЗСУ у напрямку фронту. Для вчинення злочинів фігуранти використовували легкозаймисті суміші, які завчасно готували за інструкціями російської спецслужби.

Так, у Харкові диверсанта затримано під час спроби знищити релейну шафу залізничного світлофора на одному з ключових перегонів регіону.  Зловмисником виявився рецидивіст з Одеси, який раніше відбував покарання за грабіж та замах на умисне вбивство.

Ще двоє затриманих виявилися безробітними мешканцями Рівного, яких ворог дистанційно залучила до підривної діяльності. Вони працювали у «тандемі» - один підпалив релейну шафу, що контролювала роботу семафорів на одній з головних залізничних ліній західного регіону України. А другий фільмував диверсію на камеру власного телефону, щоб потім надіслати це для «звіту» ФСБ.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.