Блогера Настю Умку викликали на розмову до СБУ через її скандальні заяви після обстрілу "Охматдиту"

Після ракетного удару по дитячій лікарні в соцмережах з'явилася ціла серія висловлювань відомих українських блогерів із наративом про «припинення війни у ​​будь-який спосіб».

instagram.com/nastyaumka

Інстаблогера Настю Умку викликали на допит у СБУ через скандальні заяви про закінчення війни після російського ракетного удару по лікарні "Охматдит". Після обстрілу дівчина заявила у сторіс Instagram, що «нікому не потрібні межі 91 року» і у всьому винні політики, які «не дають нормально жити, а люди хочуть миру».

– Вранці я отримала дуже цікавий дзвінок. Не можу сказати, що я була вражена, але в ступор він мене поставив. Запросили мене завтра на розмову до СБУ. Цікаво послухати, що там вони говоритимуть. У принципі, причину я розумію, здогадуюсь. Цікаво-цікаво живемо. Триматиму вас в курсі, само собою, бо ви моя сім'я, моя аудиторія і вже нема чого приховувати, давати задню, - сказала у зверненні Умка.

Після ракетного удару в соцмережах з'явилася ціла серія висловлювань відомих українських блогерів із наративом про «припинення війни у ​​будь-який спосіб». Зокрема, окрім Насті Умки, із такою заявою виступив Олександр Волошин. Пізніше інфлюєнсер вибачився за свої слова, наголосивши, що "не до кінця розібрався в ситуації".

8 липня Україна вкотре перебувала під масованим ударом росіян. Частина ракет летіла на Київ, одна з них ударила по дитячій лікарні "Охматдит". Внаслідок "прильоту" загинуло двоє дорослих та пошкоджено 24 відділення. Близько 100 маленьких пацієнтів лікарні евакуювали до інших закладів Києва та області. Через дві доби в лікарні померла дитина, яка постраждала від російської атаки на "Охматдит". На момент ракетного удару хлопчик перебував у критичному стані у відділенні реанімації, пізніше був транспортований до однієї з лікарень Києва, де лікарі боролися за його життя.

Насті Умці (справжнє прізвище Туркот. – Авт.) 26 років. Дівчина мешкає у Вінниці, де працює стоматологом разом з чоловіком. Пара виховує дочку. У 2023 році родина перемогла у шоу "Моя суперродина", де виграла 25 тисяч гривень. На даний момент на її сторінку в Instagram підписано 611 тисяч людей.