Росія з вечора атакувала Україну 5 ракетами та 19 БпЛА

Сили ППО знищили всі ворожі ракети та 11 «шахедів».

REUTERS

Увечері 11 липня 2024 року російські окупанти атакували із літаків стратегічної авіації 5 крилатими ракетами повітряного базування типу Х-101. Вночі ворог направив на Україну 19 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 та безпілотників невстановленого типу, повідомили в Повітряних силах ЗСУ. 

Основний напрямок удару був на  Старокостянтинів. До відбиття повітряного нападу противника залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

В результаті протиповітряного бою ракети було збито у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях. Сили ППО також збили 11 «шахедів» та безпілотників невстановленого типу у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях.

- Решта вісім безпілотників локаційно втрачено. Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони ворог використовує імітатори ударних БпЛА. Інформація щодо постраждали та руйнувань не надходила, - зазначили в Повітряних силах ЗСУ.

Військові попросили у разі виявлення підозрілих предметів не робити ніяких самостійних дій,  а терміново повідомляти про їх місцезнаходження поліцію, ДСНС чи місцеву адміністрацію.