Після удару по "Охматдиту" російський пілот передав ГУР секретні документи та дані командирів РФ

Розвідці вдалося встановити понад 30 командирів важкої бомбардувальної авіаційної дивізії РФ.

sprotyv.info

Після удару російських військ по дитячій лікарні "Охматдит" на українську військову розвідку вийшов російський пілот. Він передав дані, які допомогли встановити особи понад 30 командирів важкої бомбардувальної авіаційної дивізії РФ. Про це повідомляє "Інформаційний опір" з посиланням на свої джерела у ГУР.

За їхньою інформацією, до розвідників звернувся пілот 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії (в/ч 06987, аеродром базування "Енгельс"). Він написав, що шокований ударом по дитячій лікарні, тому вирішив передати українській стороні документи щодо діяльності його військової частини.

За словами джерела, навіть первинне вивчення отриманих матеріалів доводить їхню неабияку важливість. Адже серед масиву інформації – документи з особових справ старшого офіцерського складу, персональні дані російських військовослужбовців та членів їхніх сімей. Але найбільшу цінність представляють грифовані документи 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії. Також передано документи з особових справ старшого офіцерського складу, персональні дані російських військовослужбовців та членів їхніх сімей тощо.

Також оприлюднено список військових РФ, які причетні до ударів по "Охматдиту", та їхні фото:

"Інформаційний опір" - неурядовий проєкт, головним завданням якого є протидія в інформаційному полі зовнішнім загрозам для України. Група розпочала свою роботу після вторгнення РФ до Криму та його подальшої анексії. Його координатором був Дмитро Тимчук – офіцер запасу Збройних сил України, народний депутат України, засновник ГО «Центр військово-політичних розслідувань». Він загинув у 2019 році від вогнепального поранення голови.