Обленерго перевірять на справедливість відключень світла

Почнуть з Дніпропетровської області.

REUTERS

Державна інспекція енергетичного нагляду України перевірить застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень на справедливість розподілу електроенергії в областях. Як пише УНІАН, про це голова Держенергонагляду Руслан Слободян заявив в ефірі телемарафону.

- Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії, – сказав Слободян.

Він наголосив, що за кількістю скарг наразі лідирує Дніпропетровська область. Тому поглиблена перевірка розпочнеться саме з цієї області, після чого відбудеться ще у 5-6 регіонах.

Слободян додав, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через пересікання стабілізаційних та аварійних відключень, спричинених, зокрема, спекою. Але «є обґрунтовані підозри, що деякі обленерго не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень».