Олена Зеленська зустрілася з Джил Байден на полях саміту НАТО

Зеленська нагадала про ракетні обстріли України та обговорила з першими леді та джентльменами питання безпеки дітей по всьому світу.

instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді України Олена Зеленська в рамках візиту до США на саміт НАТО зустрілася із дружиною президента країни Джилл Байден. Зеленська нагадала про ракетні обстріли України та обговорила з першими леді та джентльменами питання безпеки дітей по всьому світу, яке стане темою четвертого Саміту перших леді та джентльменів у Києві восени цього року.

Для візиту дружина президента обрала темно-синій костюм прямого крою із жилетом, білу сорочку, доповнивши образ брошкою "Полин, Євшан-Зілля" від українського бренду Ruslan Baginskiy, що символізує повернення додому. У свою чергу Джилл Байден приміряла синю сукню з довгими рукавами та плісованою спідницею.

- Російська атака на хворих дітей з усієї України, які лікувалися в «Охматдиті», удари загарбника по Київщині, Дніпропетровщині, що забрали життя 44 дорослих і 5 дітей, – на обговоренні у Вашингтоні. На полях саміту НАТО. І на нашій зустрічі з колегами – першими леді та джентльменами світу. Поки не зупинений агресор, діти в небезпеці. Не лише українські. Всі. Навіть якщо не всі дорослі світу це розуміють. Ми в нашій спільноті розуміємо. Ба більше, багато її учасників уже безпосередньо рятували українських дітей, вивозячи їх у перші місяці навали до своїх країн на лікування. Тему четвертого Саміту перших леді та джентльменів, який відбудеться в Києві восени, ще на початку червня ми визначили саме як «Безпека дітей».  В усьому світі. Йтиметься про безпеку у воєнній ситуації, у якій, наприклад, опинилася Україна, – коли на дітей полюють воєнні злочинці загарбника. Але й про безпеку в ніби «мирному» житті – у родині, де теж буває місце насильству, у школі, де може спіткати булінг, в інтернеті, де легко зустріти хейт і дезінформацію, - зазначила Олена.

9 липня Володимир та Олена Зеленські прибули до Вашингтона, де проходить 75-й саміт НАТО. Перед початком зборів подружжя Зеленських поклало вінки до пам'ятника жертвам Голодомору та зустрілося з місцевою українською громадою. Напередодні у традиційному відеозверненні до народу президент сказав, що  мета його участі у саміті НАТО – більша кількість ППО для України та більша кількість літаків F-16.