Вийшов трейлер документалки про Назарія Яремчука, яку створювали три роки

Картину покажуть у кінотеатрах України з 8 серпня.

прес-служба фільму

У мережі з'явився трейлер документального фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси", присвячений легенді української сцени Назарію Яремчуку. У картину, над якою працювали творці серіалів "Спалах" та "Епізоди", увійдуть ексклюзивні історії від сім'ї артиста, колег, учасників "Смерічки", а також дослідження його культурного внеску музичними експертами. У фільмі вперше прозвучать уривки з особистих щоденників Назарія, які режисер стрічки Артем Григорян використовував як закадровий голос. Трейлер було опубліковано на YouTube.

Ініціатором створення документалки стала донька артиста Марія Яремчук, а режисером стрічки став Максим Сердюк. Над створенням картини команда працювала три роки.

Через унікальні хроніки глядачі побачать, як Яремчук став першою попзіркою в Україні та шлях його становлення до міжнародної слави: від перемоги на конкурсі "Пісня-71" у Кремлі з "Червоною рутою" до політичних переслідувань КДБ, загибелі Володимира Івасюка, виступів у Чорнобилі та Афганістані.

Фестивальна прем'єра документалки відбулася на "Миколайчук OPEN". Стрічка стала фільмом-закриттям міжнародного фестивалю глядацького кіно. У кінотеатрах України картину покажуть із 8 серпня.

Назарій Яремчук – уродженець Чернівецької області. Почав кар'єру наприкінці 60-х. У 1987 році йому було надано звання народного артиста Української РСР, а у 2021-му посмертно - звання Героя України. Найвідоміші хіти у його виконанні: «Незрівняний світ краси», «Чуєш, мамо», «Якщо мине любов», «Батько і мати», «Зачаруй», «А матіоли цвіт», «Червона рута», «Водограй», «Смерекова хата», «Стожари», «Гай, зелений гай», «Родина», «Я піду в далекі гори», «Пісня буде поміж нас», «Писанка», «Гей ви, козаченьки», «Я ще не все тобі сказав».