Вночі Росія атакувала «Іскандерами» та ударними дронами

Сили ППО збили всі БпЛА.

REUTERS

У ніч на 11 липня Росія вдарила по Сумщині двома балістичними ракетами «Іскандер-М». Удар був здійснений із Курської області. Як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, ворог також атакував 6 ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із російського Приморсько-Ахтарська.

Ворожі ударні дрони були збиті у Миколаївській, Хмельницькій, Львівській та Івано-Франківській областях. До бойової роботи залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України.

На Миколаївщині вночі було знищено один БпЛА типу Shahed 131/136. Внаслідок падіння його уламків на відкритій місцевості виникла пожежа сухої трави. Займання оперативно ліквідовано підрозділами вогнеборців. Постраждалих немає.

Била країна-окупант вночі і з артилерії. За даними голови військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, ворог атакував Нікополь та Марганецьку громаду. Пошкоджено приватний будинок. Без втрат.  Також вночі у небі над областю було знищено 1 розвідувальний БпЛА.