У деокупованій Херсонській області зібрали перші 160 тонн кавунів

Найбільше кавунів поїхало до Чернівців, Львова та Рівного.

У 2024 році у Херсонській області баштанною продукцією засіяли уп'ятеро більше площі, ніж у 2023-му. Аграрії вже зібрали перші 160 тонн кавунів. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, на Херсонщині наразі вирощують кавуни на 850 гектарах та дині на 150 гектарах. Найбільше баштанних культур посіяли у Нововоронцовській та Милівській громадах, дещо менше - у Високопільській, Кочубеївській, Великоолександрівській, Музиківській та Дарівській.

За словами одного з аграріїв, найбільше кавунів поїхало до Чернівців, Львова та Рівного, також багато продукції відвезли до Києва. ТНевелику частину доставили й до Миколаївської області, Кривого Рогу та Дніпра.

- Кожен третій український кавун чи диня були вирощені саме на Херсонщині. Так було до повномасштабного вторгнення Росії. Попри все аграрії не здаються. Сільгоспвиробники працюють, аби не залишити нас без відомих та надзвичайно смачних херсонських кавунів і динь. Баштанними культурами засіяно близько тисячі гектарів. Перші 160 тонн кавунів зібрано. І згодом українці зможуть придбати херсонські кавуни у різних куточках нашої країни, - йдеться у повідомленні.