Нацвідбір на "Дитяче Євробачення-2024" встановив рекорд за кількістю заявок

Фінал національного відбору на "Дитяче Євробачення-2024" відбудеться у вересні у форматі телевізійного концерту.

EBU

Організатори нацвідбору на "Дитяче Євробачення" з 5 червня до 3 липня отримали рекордні 309 заявок на участь у конкурсі, з яких 272 - сольні виконавці. Про це повідомляється на сайті Суспільного.

- 48 годин щастя, радості, цікавих відкриттів та несподіваних моментів. Іноді шок, іноді милування, але завжди про музику, завжди про кохання. Саме так пройшли мої останні дві доби відбору та перегляду рекордних для нас 309 заявок. Мурашки по шкірі у передчутті звершень, які чекають на наших дітей попереду, - зазначила музичний продюсер нацвідбору Світлана Тарабарова.

Цього року до лонгліста увійде не більше 15 вокалістів: його оголосять на платформах "Суспільного" до 25 липня. За правилами, учасники, що пройшли відбір, повинні взяти участь у літній "зоряній школі". На базі Будинку звукозапису Українського Радіо буде організовано прослуховування та навчання юних артистів за участю професіоналів музичної індустрії. За його результатами лише шестеро з них увійдуть у фінал, де змагатимуться за право представити Україну на пісенному конкурсі.

За написання авторських пісень для шістки фіналістів цього року відповідатимуть музичний продюсер нацвідбору Світлана Тарабарова та сонграйтер Євген Тріплов, а за сценічні постановки учасників – режисер та креативний продюсер Євген Кот. Фінал національного відбору на "Дитяче Євробачення - 2024" відбудеться у вересні у форматі телевізійного концерту.

"Дитяче Євробачення" вперше в історії пройде в Іспанії. Країна проведе фінал конкурсу після того, як другий рік поспіль переможцем став представник Франції - Зої Клозюр із піснею "Cœur". Пісенний конкурс відбудеться 16 листопада на арені Caja Mágica у Мадриді. У 2023 року українка Анастасія Демид потрапила до ТОП-5.