Мін'юст подав позов про націоналізацію літаків, яхти та вагона-ресторану Медведчука та Марченко

Всі активи, заявлені у поданому до Вищого антикорупційного суду позові, розташовані в Україні й заарештовані.

slidstvo.info

За матеріалами Офісу Генпрокурора Мін'юст подав позов про націоналізацію активів екслідера забороненої «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Про це 9 липня повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

- За матеріалами Офісу Генерального прокурора Міністерство юстиції України звернулося до Вищого антикорупційного суду з позовом про застосування санкцій до одного з керівників забороненої партії «ОПЗЖ» та його дружини – телеведучої. Йдеться про стягнення у дохід держави належного їм численного рухомого майна, - йдеться у повідомленні.

Націоналізувати хочуть 24 автомобілі, два повітряні судна (літак Gulfstream G650, гелікоптер Bell-427), прогулянкове судно типу Azimut benetti spa, понад 20 об’єктів нерухомого майна, корпоративні права 22 юридичних осіб (обленерго, телеканали), майнові права восьми торговельних марок, грошові кошти в еквіваленті близько 1,9 млн грн, понад тисячу історико-культурних та матеріальних цінностей (годинники, ювелірні вироби, картини, гарнітури, предмети інтер’єру), залізничний вагон-ресторан з меблями.