У Мінреінтеграції спростували, що жителям трьох областей скасували плату за газ

Вразливим категоріям населення на прифронтових територіях Харківщини, Сумщини та Донеччини лише думають надавати допомогу у вигляді балонів з газом.

Изображение S K с сайта Pixabay

Жителям Харківщини, Сумщини та Донеччини не скасовували плату за газ. Вразливим категоріям населення на прифронтових територіях лише думають надавати допомогу у вигляді балонів з газом взимку. Про це 9 липня повідомили в Мінреінтеграції.

- 1. Вказаний експериментальний проєкт стосується лише вразливих категорій населення і лише прифронтових територій Харківщини, Сумщини та Донеччини. 2. Проєкт стосується лише скрапленого газу у балонах, який буде надаватися безкоштовно як гуманітарна допомога лише для проходження зимового періоду. 3. Проєкт не стосується системи централізованого газопостачання і не скасовує жодних виплат за централізоване газопостачання, - йдеться у повідомленні відомства.

У Мінреінтеграції зазначили, що деякі ЗМІ перекрутили інформацію, що вводить в оману громадян і створює додаткову соціальну напругу. Наразі експериментальний проєкт ще не затверджено, він проходить погодження із центральними органами виконавчої влади.

Також інформацію про скасування плати за газ спростувала харківська філія «Газмережі».

- Ми дякуємо всім клієнтам, які відповідально сплачують за послуги доставки «блакитного палива». Ваші кошти дозволяють нам оперативно «реанімувати» мережі після ворожих обстрілів і продовжувати розподіляти газ до ваших осель, - зазначили у компанії.