Швейцарія розширила санкції проти Росії, але відмовилася блокувати пропагандистські ЗМІ

У рамках 14-го пакету санкцій ЄС Швейцарія запровадила санкції щодо ще 155 фізичних та юридичних осіб.

facebook.com/swiss.public.economy

Швейцарія ухвалила додаткові санкції проти Росії в рамках 14-го пакету санкцій ЄС. Про це 9 липня повідомило Міністерство економіки Швейцарії.

- Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень (EAER) як компетентний орган із санкцій 8 липня розширив свої санкційні списки проти Росії. Таким чином, Швейцарія ухвалює додаткові санкційні списки, що ухвалив ЄС у відповідь на військову агресію Росії проти України. Зміни набудуть чинності о 18.00 9 липня, - йдеться на сайті відомства.

Мова про санкції щодо 69 фізичних осіб та 86 організацій.

- Нові санкції здебільшого спрямовані проти бізнесменів, пропагандистів, військовослужбовців та суддів, осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, та співробітників Федеральної служби безпеки (ФСБ). До нових санкціонованих суб'єктів входять, зокрема, компанії, які працюють у російському оборонному секторі, а також компанії у фінансовому та торговому секторах, які беруть активну участь в обході санкцій, - розповіли у міністерстві.

Таким чином, відтепер у списку санкцій Швейцарії понад 2200 осіб та організацій.

Також Швейцарія запровадила заборону на рекламу щодо чотирьох російських ЗМІ: «Голос Европы», «РІА Новости», «Известия» та «Российской газеты».

- На відміну від заходів у ЄС ці ЗМІ не підлягають забороні на мовлення у Швейцарії. Хоча ці канали використовуються для цілеспрямованого поширення російської пропаганди та дезінформації, Федеральна рада, як і раніше, вважає, що набагато ефективніше протидіяти хибним та шкідливим заявам фактами, а не забороняти їх, - заявили в Мінекономіки.