Дрони атакували шість областей Росії, під удар потрапили нафтобаза та електропідстанції

Міноборони Росії заявило, що за ніч знищили та перехопили 38 українських безпілотників.

t.me/astrapress

Українські безпілотники атакували шість областей Росії у ніч проти вівторка, 9 липня. Під удар потрапили нафтобаза та електропідстанції. Про це повідомила "Медуза".

Міноборони Росії заявило, що за ніч знищили та перехопили 38 українських безпілотників: 21 у Ростовській області, сім у Курській, п'ять в Астраханській області, три у Бєлгородській та два у Воронезькій області. У повідомленні не згадується Волгоградська область.

Волгоградська область

У Волгоградській області, як повідомив губернатор Андрій Бочаров, сили протиповітряної оборони (ППО) та засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) знищили та придушили кілька безпілотників. Внаслідок падіння уламків БпЛА виникли пожежі на підстанції у місті Фролово та на нафтобазі у місті Калач-на-Дону. Пожежу на підстанції загасили, а на нафтобазі працюють рятувальники МНС, загрози житловим об'єктам немає. У регіональному управлінні МНС повідомили, що на території приватної нафтобази горять ємності із бензином, пише «Інтерфакс», ніхто не постраждав.

Телеграм-канал Astra опублікували відео, на яких показані попадання безпілотників по нафтобазі, на записах видно велику пожежу. За інформацією Mash, що посилається на місцевих жителів, нафтобазу атакували щонайменше п'ять безпілотників.

В аеропорту Волгограда обмежили прибуття та відправлення рейсів, частина рейсів затримується, один перенаправлений на запасний аеродром, повідомляє ТАСС із посиланням на пресслужбу аеропорту.

Астраханська область

Губернатор Астраханської області Ігор Бабушкін заявив, що українські військові зробили «масовану спробу атакувати безпілотниками об'єкти на території північної частини» регіону. За його словами, атака відбита, постраждалих немає. Після атаки на область в аеропорту Астрахані обмежили прибуття та відправлення літаків, пише ТАРС із посиланням на аеропорт.

Влада закритого адміністративно-територіального утворення (ЗАТУ) Знаменськ Астраханської області попросила мешканців не залишати приміщення через те, що в населеному пункті запровадили червоний рівень терористичної небезпеки через попадання безпілотника. Про це повідомив голова ЗАТУ Олег Глотов.

Воронезька область

У Воронезькій області російські військові виявили та знищили кілька безпілотників, повідомив губернатор Олександр Гусєв. За попередньою інформацією, руйнувань та постраждалих немає.

Ростовська область

Понад 20 БпЛА збили у небі над Ростовською областю, повідомив губернатор Василь Голубєв. За його словами, російські військові знищили дрони за допомогою систем ППО або придушили засобами РЕБ.

У Родіоново-Несвітайському районі в результаті атаки спалахнули два трансформатори на електропідстанції. Вогонь загасили, постраждалих нема.

Astra опублікувала відео, на якому показано підстанцію у селищі Генеральське Ростовської області. На записі видно два осередки пожежі.

- За попередньою оцінкою фахівців, на її відновлення потрібно до 3-х діб. Тому поки що в області зберігається необхідність введення режиму тимчасових відключень, - написав губернатор Голубєв.

Курська область

У Курській області, як заявив голова регіону Олексій Смирнов, сили ППО збили чотири українські дрони в Курському та Жовтневому районах. Про наслідки атаки не повідомляється.

Бєлгородська область

Губернатор В'ячеслав Гладков заявив, що безпілотники ЗСУ атакували селище Красне та село Ржевка у Шебекінському окрузі. Спочатку губернатор повідомив, що постраждалих немає, потім він уточнив, що в Ржевці в результаті атаки дронів поранено двох людей. Пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки. Ще через деякий час він заявив, що в результаті обстрілу Шебекинського міського округу кількість постраждалих збільшилася до шести осіб.

У селі Вознесенівка внаслідок атак БпЛА поранено чоловіка. З множинними осколковими пораненнями руки швидка допомога доставляє його до міської лікарні №2 міста Бєлгород. Також сталося займання покрівлі ще в одному приватному житловому будинку.