Кевін Спейсі після скандалу з домаганнями отримав першу за сім років кінонагороду

Це перша за сім років кінонагорода для актора, чия кар'єра зруйнувалася у 2017 році після звинувачення у сексуальних домаганнях та насильстві.

Chris J Ratcliffe/Getty Images

Американський актор Кевін Спейсі вперше після скандалу з домаганнями був удостоєний кінонагороди. Зірку "Карткового будиночка" відзначили на премії Folkestone Independent Film Awards. Він отримає приз за участь у малобюджетному трилері "Контроль". Це перша за сім років кінонагорода для актора, чия кар'єра зруйнувалася у 2017 році після звинувачення у сексуальних домаганнях та насильстві. Про це пише Variety.

У картині Спейсі грає загрозливу людину, якій вдається викрасти машину урядовця, щоб помститися. Сам Кевін на екрані не з'являється, але озвучив цей фрагмент. Фільм, знятий режисером Джином Фаллайзом, також отримав нагороду за найкращий трилер.

Церемонія вручення нагород відбудеться 20 липня у Фолкстоні. Поки невідомо, чи Спейсі візьме участь у кінопремії. Напередодні стало відомо, що Спейсі стане лауреатом премії "Нація Італії" за життєві досягнення на церемонії в Таорміні, Сицилія.

Судові справи проти Кевіна Спейсі були одними із найгучніших у Голлівуді за останні кілька років. У 2017 році колега Спейсі Ентоні Репп стверджував, що у 1986 році актор намагався схилити його до сексу під час вечірки у своїй квартирі на Манхеттені. На той момент Спейсі було 26 років, а Реппу лише 14. У заяві поліції Ентоні зажадав від артиста близько 40 млн доларів компенсації, проте суд у результаті виправдав зірку "Карткового будиночка".

Щонайменше 20 чоловіків звинуватили актора у домаганнях, але до суду дійшла лише одна справа про розбещення 18-річного юнака у 2016 році. У жовтні 2019-го прокуратура штату Массачусетс закрила розгляд цієї справи через смерть позивача. У липні 2023 року актора виправдали у справі про сексуальні напади на трьох чоловіків у Лондоні та Глостерширі з 2005-го по 2013 рік, у період його роботи в театрі Олд Вік.

Звинувачення проти Спейсі негативно вплинули на його кар'єру. Його швидко зняли з низки гучних кіно- і телепроєктів, і відтоді він практично не з'являвся на екрані. Артиста виключили зі зйомок серіалу "Картковий будиночок", а Рідлі Скотт вилучив сцени за його участю з фільму "Всі гроші світу". Актор також був позбавлений премії "Еммі" і зобов'язаний виплатити 31 мільйон доларів творцям "Карткового будиночка" через порушення контракту. Минулого місяця низка голлівудських знаменитостей, включаючи Шерон Стоун і Ліама Нісона, виступили із заявами в газеті The Telegraph, закликаючи повернути актора в індустрію.