Байден прокоментував ракетний удар по Україні і пообіцяв посилення ППО

Лідер США наголосив про важливість продовжувати підтримувати Україну в цей важливий момент.

facebook.com/POTUS

Президент США Джо Байден відреагував на російські обстріли 8 липня, заявивши, що вже цього тижня зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським у Вашингтоні і оголосить, разом з союзниками,  про "нові заходи з посилення протиповітряної оборони України". Про це йде мова у заяві Байдена на сайті Білого дому.

Лідер США наголосив, що ракетні удари, жертвами яких у понеділок стали десятки цивільних осіб і під час яких була завдана шкода найбільшій дитячій лікарні Києва, є жахливим нагадуванням про жорстокість Росії. 

За його словами, вкрай важливо, щоб світ продовжував підтримувати Україну в цей важливий момент і щоб не ігнорував російську агресію. 

- Цього тижня я вітатиму президента Зеленського і лідерів НАТО у Вашингтоні, округ Колумбія, і я зустрінусь з президентом Зеленським, щоб чітко заявити про нашу непохитну підтримку України. Разом з нашими союзниками ми оголосимо про нові заходи з посилення протиповітряної оборони України, щоб допомогти захистити їхні міста і цивільне населення від російських ударів. Сполучені Штати стоять з народом України, - підсумував Байден.