Подоляк запевнив, що всі кадрові рішення ухвалює президент, а не Єрмак

Радник глави Офісу президента прокоментував статті про надто великий вплив свого керівника.

instagram.com/podolyak_mykhailo

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю російському виданню "Медуза" прокоментував публікації ЗМІ про великий вплив глави Офісу Андрія Єрмака.

Подоляк заявив, що вперше чує про напругу між Єрмаком та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, через яку останнього нібито можуть відправити у відставку.

— Нема рації це коментувати. Я, чесно кажучи, вперше чую про напругу між Єрмаком і Шмигалем. Це дивно, – сказав він.

Радник глави Офісу президента також назвав "абсолютно природними" кадрові ротації.

- Війна триває вже понад два роки, і виникає потреба посилювати ті чи інші напрямки, міняти менеджерів. Не бачу тут проблем. І не готовий коментувати те, що публікується з посиланням на анонімні джерела, – заявив він.

Михайло Подоляк додав, що не дуже любить конспірологію, а всі фундаментальні кадрові рішення ухвалює президент Володимир Зеленський, а не голова його Офісу.

– Він (президент. – Авт.) самостійний в ухваленні своїх рішень. Президент сам неодноразово говорив про те, що вважає Єрмака вкрай ефективним менеджером, операційним директором, який закриває цілу низку найважливіших питань, які постають перед президентом. Швидко та ефективно, - сказав він.

Також Подоляк назвав Єрмака "ключовим операційним менеджером президента".

- Не варто забувати, що наразі воєнний час і функції президента дещо змінені. Президент хоче мати максимально комфортні умови для роботи — за швидкістю та аналізом ухвалення рішень, виконанням поставлених ним завдань та побудовою вертикалі відповідальності. Усі ці завдання, на мою думку, пан Єрмак вирішує дуже ефективно. Але оцінку йому в цьому випадку може давати лише президент, - наголосив він.