Правоохоронці розпочали розслідування через застосування сили поліцією до чоловіка у Чернівцях

Випадок попередньо кваліфікували як перевищення влади чи службових повноважень, що супроводжувалося насильством.

скріншот

Співробітники Держбюро розслідувань розпочали досудове розслідування через можливе застосування сили поліцейськими до чоловіка у Чернівцях. Про це повідомила представник теруправління Державного бюро розслідувань Катерина Герасимук у коментарі "Суспільному".

За її словами, наразі ДБР встановлюють людей, які мають стосунок до ситуації, та вивчають обставини. Випадок попередньо кваліфікували як перевищення влади чи службових повноважень, що супроводжувалося насильством. Водночас затриманий та його рідні не зверталися до бюро щодо неправомірних дій патрульних.

Розслідування розпочали на підставі відео, на якому патрульні поліцейські у Чернівцях силоміць затримали чоловіка біля залізничного вокзалу. Судячи з кадрів, чоловік не чинив опору, проте поліцейські повалили його на землю, одягли кайданки та відвезли до ТЦК.

У пресслужбі патрульної поліції області повідомили, що ситуація на відео сталася вранці 15 червня. Патрульні отримали повідомлення про хуліганство на вулиці Вокзальній у Чернівцях. Інспектори встановили обставини події та склали адмінпротоколи. Також у всіх учасників події вимагали показати військово-облікові документи. За інформацією поліції, один із чоловіків не мав цих документів із собою, але згодом їх приніс його родич.