У Франції сталися заворушення, поліція застосувала газ і шумові гранати

Демонстрації після закінчення виборів організували прихильники ультралівих  сил.

кадр з twitter.com/PaulSugy

У Франції після почалися заворушення після оголошення попередніх результатів виборів. Як пише Le Figaro зафіксовані зіткнення з поліцією на площі Республіки у Парижі, на якій проходив мітинг прихильників лівого "Нового народного фронту".

Група людей направила на поліцію феєрверки та кидала в них каміння. Правоохоронці у відповідь застосували сльозогінний газ та шумові гранати. Затримано як мінімум один учасник акції. Внаслідок заворушень розбиті вітрини декількох магазинів та банків.

Стались сутички демонстрантів  із поліцією також у Нанті. Там відомо про трьох затриманих, одного поліцейського госпіталізували з опіками. Напружена ситуація також зберігається у Ліоні – там вулицями організованими групами переміщуються прихильники праворадикального "Національного об'єднання".

Після другого туру прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь анонсував свою відставку. 

- Скрізь, куди б я не пішов, я намагався слухати вас. Сьогодні ввечері політична партія, яку я представляв у цій кампанії, не має більшості, тому завтра вранці я подам у відставку президенту Республіки, - заявив Атталь.

Водночас він наголосив, що готовий залишатися у Матіньйонському палаці (офіційній резиденції прем'єра французького уряду) стільки, скільки вимагатиме обов'язок. Зазначається, що ці слова стосувалися Олімпійських ігор.

- Цього вечора жодна абсолютна більшість не може бути керована крайнощами завдяки нашій рішучості та силі наших цінностей. Ми стоїмо, - додав прем'єр.