Російської армії в Торецьку немає, - ЗСУ на тлі наступу окупантів

Бої відбуваються на підступах у районі околиць міста, розповів спікер ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

REUTERS/Alina Smutko

Сили оборони України контролюють обстановку в районі міста Торецьк Бахмутського району Донецької області, там тривають бої, наразі територіальних успіхів у російських окупантів немає. Про це 8 липня заявив спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

- Ситуація навколо міста Торецька така, що Сили оборони контролюють обстановку. Слід зазначити і наголосити, що станом на цей момент ніяких територіальних успіхів ворог не мав, ворожої російської армії в місті немає, - сказав він.

Волошин додав, що Росія намагається тиснути на цьому напрямку і на цій ділянці фронту тривають бої. Крім того, російські окупанти обстрілюють Торецьк із різних засобів ураження.

- Активні бойові дії тривають щодня. Бойові дії з противником відбуваються на підступах у районі околиць міста, - зазначив спікер.

За словами Волошина, російська армія намагається захопити місто, не рахуючись із втратами свого особового складу і техніки. Противник шукає слабкі місця в українській обороні, кидає на штурми мобілізованих і колишніх ув'язнених.

- Також присутні підрозділи "шторм z", "шторм v", які застосовують як штурмові і часто використовують, щоб виявити позиції або розмінувати територію. Окупанти проводять багато так званих "м'ясних штурмів" мобільними вогневими групами, - розповів він.

Волошин зазначив, що противник намагається активізувати свої зусилля на окремих ділянках фронту та покращити своє тактичне становище. Українські захисники продовжують протидіяти спробам противника просунутись у глибину території України, спрямовують зусилля на зриві виконання російськими окупантами завдань наступу.

У коментарі Суспільному Донбас речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин розповів, що окрім Торецька російські війська щодня штурмують позиції ЗСУ під Нью-Йорком, відправляючи мʼясні штурми за підтримкою різної артилерії.

Наприкінці червня російська армія почала наступ на Торецькому напрямку. Це остання ділянка фронту, де лінія бойового зіткнення трималася в межах АТО–ООС. 21 червня український OSINT-проєкт DeepState повідомив, що російським окупантам вдалося захопити селище Шуми перед Торецьком. 28-го червня – просунутися по частині сусіднього селища Південне. За останні півтора тижня, за даними DeepState, відстань від крайніх російських позицій до межі міста Торецька скоротилася від п'яти кілометрів до двох.

3 липня американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що російське військове командування має намір використати наступ на Торецьк для створення оперативних можливостей для просування або в районі Часового Яру або в районі Авдіївки.