В Україні скасували відключення світла до 17.00 (оновлено)

Після вказаного часу обмеження будуть запроваджені у всіх регіонах.

REUTERS

Вимикати світло до 15.00 у всіх областях України не будуть. В "Укренерго" скасували графіки відключень до цього часу. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

- 7 липня з 7:00 до 15:00 заходи обмеження споживання е/е не діятимуть. В інші години обленерго будуть застосовувати по дві черги відключень одночасно", - йдеться у повідомленні системного оператора.

Оновлення!

За інформацією Укренерго, графіки відключень скасовані до 16:00, повідомили в телеграм-каналі ДТЕК. Згодом компанія написала, що за новою вказівкою Укренерго відключення скасовані до 17:00.

Через масовані атаки Росії на енергетичну інфраструктуру Україна зіткнулася з серйозним дефіцитом електроенергії. Ряд важливих об'єктів зазнали руйнувань, а обладнання - численні пошкодження. В результаті по всій країні запроваджено графіки відключень світла.

Київ виявився найбільш зачепленим, і городяни повідомляють, що електроенергія відключається до 12 години на добу. Енергетики продовжують працювати над відновленням пошкоджених станцій та ліній, щоб повернути світло до будинків українців. Тим часом експерти дають невтішні прогнози, попереджаючи, що взимку ситуація з енергопостачанням може ускладнитися.